Agenda Kunsthal

Remon Kniest

Expositie 6 mei t/m 3 juni

About

'Het is makkelijker iets over jezelf te zeggen door te schilderen dan over jezelf te schrijven. Waarom zou je schrijven? Eigenlijk zou ik niets willen zeggen over de schilderijen die ik maak of gemaakt heb.
De indruk of diepgang van een afbeelding kan ik niet verwoorden. Hopelijk ziet u iets wat u raakt, want dat is waardevol. Vaak gebruik ik in vrij werk de kleuren groen en rood. Ze zijn voor mij de
kleuren van zowel leven als sterfelijkheid. Er is geen scheiding tussen mens en natuur, dus ook niet in kleur bij mij. Bloed loopt door bomen en net zo goed zouden onze aderen groen kunnen zijn.
Verder ben ik geïnteresseerd in wat toeval doet in een werk. Zo vind ik het bijproduct van een werk regelmatig interessanter dan het werk zelf. Zo verwordt het bijproduct eigenlijk het werk zelf, maar
niet bewust. Een voorbeeld hiervan is de print op hardboard. Deze is ontstaan bij het schilderen van een landschap.'

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere van zijn kunstwerken? 
kijk voor meer info op: nomer.nl

De expositie is te zien van 6 mei t/m 3 juni in de kunsthal van Van Suchtelen van de Haare | Lijstenmakerij & Restauratie, Frankeneng 20 A in Ede. Vanaf dinsdag 9 mei kunt u de expositie bezoeken tijdens de openingstijden van de lijstenmakerij.

 

'Daer den Seigneur zyn handen wast...'

Finalist 'De Nieuwe Vermeer'