Restauratie 

Vóór de restauratie

Na de restauratie

Voor de restauratie

Na de restauratie

Restauratie schilderij

Een schilderij schoonmaken of reinigen is de meest voorkomende vorm van restauratie.
Dit komt omdat de meeste schilderijen door de tijd heen vuil worden door bijvoorbeeld insecten, nicotine- of roetaanslag. Daarnaast kan een schilderij beschadigen door schimmels of vocht.

Als er sprake is van bijvoorbeeld nicotine aanslag kan het nodig zijn de vernislaag te verwijderen. Ook vergeelde vernislagen kunnen de schoonheid van een schilderij aantasten. Het advies is tevens het verwijderen van de vernislaag om een nieuwe aan te brengen. De werkzaamheden hiervoor zijn tijdrovend en zal zeer secuur moeten worden uitgevoerd.
De kosten die hiermee gemoeid zijn bestaan voornamelijk uit het materiaal en de tijd die gepaard gaat met het verwijderen en opnieuw aanbrengen van het vernis. Het resultaat is echter altijd een wereld van verschil.

van Suchtelen van de Haare | lijstenmakerij Ede kan het werk onderzoeken en beoordelen of een restauratie nodig is. Er wordt onderzocht op schades en zwakke plekken, of de verf nog goed is aangehecht en of er gaten, deuken of scheuren zitten in het schilderij.

Nadat wij uw werk hebben gezien en beoordeeld, kunnen wij u een indicatie geven van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd om uw schilderij te restaureren. 

Denkt u erover na om uw schilderij te laten restaureren of reinigen? Wij geven u vrijblijvend een prijsopgaaf. Kom langs of neem contact op voor het maken van een afspraak.